Діти з Тернополя та Тернопільщини на Міжнародному дитячому медіа фестивалі (Відео)

05.09.2019 16:13   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

На ХІ Міжнародному дитячому медіа фестивалі "Дитятко" побільшало творчих команд з Тернополя і Тернопільщини. Цього року дипломи лауреатів фестивалю отримали студія дитячої анімації "Руда Миша" за мультфільм "Як запам'ятати кольори веселки?" (номінація "Кращий анімаційний фільм дитячої студії"), дитячо-юнацький медійний центр "Планета Z" за програму ""Файне небо" у файному місті" (номінація "Наше мирне небо"), дитяче інтернет телебачення "Вуаля" - за програму "Майстер-клас "Хустки"" (номінація "Краща телепрограма для дітей"). З міста Бережани лауреатами став гурток дитячої анімації "Равлик"- кліп "Посеред ночі" (номінація "Кращий музичний фільм (відеокліп) дитячої студії"), Емілія Фай з м. Чортків за сценарій “Хто профі? Ти профі!” (щотижнева, інтерактивна, інформаційно-розважальна телепрограма) (номінація "Сценарний пітчинг"), "Учнівське самоврядування Шумського НВК" за програму "Ми - майбутнє нашої громади!" (номінація "Місцеве самоврядування - це ми!").

Володимир Дягілєв, виконавчий директор Міжнародного дитячого медіа фестивалю "Дитятко": "Ми дуже раді, що більшає учасників із Західної України, зокрема з Тернопільщини. Цього року я був у вашому місті на Всеукраїнському фестивалі "Кінохвилька" і був приємно вражений тим, скільки дітей і дорослих вже підключились до розвитку дитячого телебачення, адже це є і наша головна мета! На фестивалі у нас є і багато нових цікавих напрямків для тих, хто реалізує дитячі проекти за підтримки "Українського культурного фонду", а також ми активно розпочали співпрацю з Тернопільською кіно комісією - в нас заплановано  для учасників фестивалю майстер-клас «Як заручитися підтримкою кіно комісії, аби виграти проєкт». У 2019 році наш фестиваль був прийнятий до лав Європейської асоціації дитячих фільмів – ECFA, а це додаткові можливості інформаційної та консультативної підтримки, для залучення фахівців у галузі дитячого кіно, доступ до бази даних організації під час відбору фільмів на фестиваль, і надіємось бути активними учасниками заходів, які проводяться під егідою організації."

Міжнародний дитячий медіа фестиваль "Дитятко" традиційно запрошує у Харків найталановитіших дітей України у вересні. Діти та тинейджери, які створюють пізнавальні програми, анімаційні фільми, знімають кінофільми, випускають новини, пишуть сценарії вже сьогодні зробили свої перші кроки в опануванні медійних спеціальностей. Творчі та креативні разом зі своїми керівниками на фестивалі вони мають можливість не тільки розважитись, а і пройти майстер-класи від фахівців, почути досвід успішних людей журналістів, режисерів, акторів, тих, хто знімає кіно то що.

У 2019 році на Міжнародний дитячий медіа фестиваль «Дитятко» подано майже півтори тисячі робіт, відібрано для участі у фіналі186.

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews