Для демобілізованих бійців АТО провели риболовну терапію

06.09.2019 17:42   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: golos.com.ua/article/321318

ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» організувала змагання з рибної ловлі серед демобілізованих бійців.

Щоб допомогти демобілізованим учасникам АТО, які перебувають на лікуванні у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни у селищі Клевань Рівненського району, впоратися з психологічним навантаженням, громадська організація «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» організувала змагання з рибної ловлі поплавцевою вудкою. Участь у них взяли 14 пацієнтів медзакладу. Пише http://www.golos.com.ua/article/321318 

— Це вже другий із трьох запланованих заходів, що ми проводимо для учасників АТО у рамках проекту «Рибацькі зустрічі», — розповідає керівник Центру допомоги учасникам АТО Ігор Батинчук. — Нині змагаються учасники бойових дій з інвалідністю. Для них це насамперед додаткова психологічна реабілітація. Тут важливий не так результат, як сам процес. Підмічено, що спілкування з природою та зміна обстановки дають неабиякий позитивний ефект.

— Непросто забути страшні епізоди війни. Радий, що мені надали таку можливість і запросили на риболовлю. Хороша компанія, хороші емоції. Сиджу, відпочиваю й отримую задоволення, — закинувши вудку, з усмішкою каже доброволець батальйону «Донбас» Микола Приходько.

Проект «Рибацькі зустрічі» здійснюється завдяки перемозі у конкурсі Рівненської облради, що проводився серед ветеранських організацій. На проекти, пов’язані з психологічною реабілітацією учасників бойових дій, область виділила 800 тисяч гривень.

Третім етапом проекту «Рибацькі зустрічі» стануть чергові змагання з риболовлі «Осінній хижак». Їх заплановано провести у селі Корчин Костопільського району на День захисника України. На ці змагання запросять учасників бойових дій та членів ветеранських організацій.

Олексій МОСЕЙЧЕНОК, спецкор рівненського відділення АрміяInform.

Фото автора.

null
 

 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: golos.com.ua/article/321318  





Єдині новини

Радіо

TeNews Radio УХ Радіо

Головне за день