Ярмарок бібліотечних ідей - ідеї презентували у форматі «Печа-куча»

07.09.2019 13:13   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

На Тернопільщині, в рамках відзначення Всеукраїнського дня бібліотек, відбувся ярмарок бібліотечних ідей «Бібліотека. Інформація. Знання. Успіх» у цікавому форматі "Печа-куча" (Печа-куча з японської "балаканина" — презентація коротких доповідей на неформальних конференціях, спеціально обмежених за формою і тривалістю за допомогою програми Power Point (20 слайдів по 20 сек). Тривалість доповіді не довше 6 хв 40 сек). Кожен учасник мав підготувати перезентацію своєї ідеї, а саме - заходу, проєкту, акції.

Світлана Козелко, директор Тернопільської міської централізованої бібліотечної системи пишається перемогою своїх молодих бібліотекарів: "Ідеї наших дівчат були креативними і в результаті маємо переможців - бібліотекарів бібліотеки-філії №4 для дорослих Лілю Воробець, Наталю Соболь та головного бібліотекаря центральної міської бібліотеки Елю Грушко  в номінаціях конкурсу Молодіжної секції Тернопільського обласного відділення УБА "Ярмарок бібліотечних ідей". Моя команда- крута! Особлива подяка Оксані Будзанівській за роботу в команді."

Бібліотечні ідеї оцінювались за змістом та реальними змінами у діяльності бібліотек, зокрема:в організації бібліотечного простору; у підтримці та просуванні читання; рекламі бібліотеки і послуг; соціокультурній діяльності тощо.За задумом організаторів конкурсу саме так бібліотеки зможуть залучити своїх нових читачів- через здійснення партнерства з неурядовими організаціями, представниками місцевої влади, соціальними службами, закладами освіти та охорони здоров'я тощо. Учасники представили оригінальні, нестандартні ідеї, проєкти, акції. Ярмарок проводився за участю бібліотекарів віком до 35 років. Організатором ярмарку виступає Молодіжна секція Тернопільського обласного відділення Української бібліотечної асоціації (УБА) за підтримки Тернопільського обласного відділення УБА.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews