Яким було дитинство Тернополя - шукаємо відповідь у книжках

11.09.2019 22:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Серія книг "Дитинство Тернополя" поповнилась новою книгою "Дуже Старий Замок". Як створювались книги розмовляли Тарас Циклиняк разом з Юрком Матевощуком та гостями події, що прийшли 10 вересня на презентацію історичного проекту Тараса Циклиняка «Дитинство Тернополя».

Гості презентації почули, чому Тарас більше не водить туристичні групи, як писати людині, яка не хоче писати, а матеріал просить, що треба, як наше місто росло не тільки архітектурно, а і духовно. Також у цих книгах прочитаємо про те, які різні люди жили, творили, любили Тернопіль і Тарнополь у різні часи. Разом зі своїми дописами, які базуються на чисельних розмовах з поважними за віком тернополянами (більшість з яких вже з миром спочивають), Тарас публікує матеріали своїх друзів та знайомих (Володимира Кріси, Марічки Юрчак, Олександра Столярова, Миколи Дмітруха, Сергія Музики, Володимира Мороза та ін.), перевидав першу в історії міста розвідку о. Білинського про Тернопіль (раритет, адже цієї вкрай важливої для міста книги вдалось видати тільки 60 примірників). У цих книжках жива історія міста, приправлена гумором, яскравими ілюстраціями, світлинами. Навіть, сам засновник міста, Ян Амор приміряв Тернопільський замок собі на голову, автор рисунків та обкладинки книжки "Дуже Старий Замок" художник Микола Дмитрух (саме так на думку Тараса виглядає замок, який для нього, як жива людина).

Наразі світ побачило чотири томи: "Пацани повоєнних років 1945-67 р.р.", "Про людей та людисьок", "Хроніки старого світу", "Дуже Старий Замок".

Зустріч з письменником Тарасом Циклиняком та презентація книжок відбулась у "Книгарні Є".

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews