Як довго триватиме поїздка дітей з Тернопільщини у далеке місто Чанаккале (Туреччина)?

14.09.2019 22:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Береги Егейського та Мармурового морів, а саме унікальне місто Чанаккале, яке географічно розташовано одночасно і в Європі, і в Азії чекають на важливих гостей з України. З Тернополя у Турецьку республіку сьогодні вирушив автобус з 25 дітьми учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил. Проводжали дітей з площі Героїв Євромайдану. 

Наталя Зарицька, заступник начальника управління міжнародного співробітництва та фандрайзингу ТОДА: "Ідея відправити на відпочинок саме в Туреччину у нас виникла не на порожньому місті - Тернопільщина активно співпрацює з консульством України в Стамбулі, з генеральним консулом Олександром Гаманом та спілкуємось з його дружиною Іриною Гаман. Навколо консульства гуртується громадська організація українців в Туреччині "Українське товариство взаємодопомоги" - разом ми планували цю поїздку. Усього в Туреччині діти пробудуть сім днів. Програма різноманітна - від творчих та спортивних днів до туристичних походів. І багато теплого моря. Активно допомагали організувати поїздку підприємці Тернопільщини."

Тетяна Фецан, голова "Українського товариства взаємодопомоги (Ukrayna Dayanışma Derneği)", Туреччина: "Сьогодні я передала подяку Тернопільській ОДА за активну співпрацю з Туреччиною, з українською діаспорою. Тернополяни допомогли купити книги для суботньої української школи, яку ми відкрили за підтримки Генерального консульства України в Стамбулі, допомогли провести перший літній український табір "Барвінок". В Стамбулі ми відзначаємо усі пам'ятні дати, державні свята та традиційні українські свята. Також ми допомагаємо онкохворим діткам, які лікуються у турецьких клініках."

Ростислав Дрозд, начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА: "Ми намагались взяти дітей учасників АТО і ООС з усіх районів Тернопільщини. Автобус зручний, місця багато, усі крісла відкидаються. У перший день доїдемо до Бухареста (Румунія) - там ночівля і наступного дня через Болгарію доїдемо до кордону з Туреччиною, далі діти поромом допливуть до Чанаккале. З дітьми їду я, а також супроводжує групу дітей лікар, представник Кременецького районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. На зворотному шляху ми знову зупинимось у Бухаресті на ночівлю, і тоді на дітей чекатиме знайомство з румунським парламентом і молоддю. Вік дітей від 12 до 17 років. Багато  них вперше їдуть за кордон, а є і такі, які вже були за межами України".

Богдан Басалик (12 років), учасник поїздки з с. Білокриниця (Кременецький район): "Я вже їздив у Польщу. Ми їздили у Вроцлав. Граю у футбол. Найбільше хочу побачити Егейське море."

Олена Басалик, мати Богдана: "Так, Богдан у школі вивчає польську мову і діти поїхали у Польщу, а поляки приїжджали до нас. Звичайно хвилююсь, але знаю, що все буде добре. У дорозі появляться друзі. Дівчат їде більше, але і хлопці віком Богдана є."

Діти з Тернопільщини матимуть нагоду відвідати музей легендарної Трої, побувають одразу в Європі (Фракія) та в Азії (Анатолія).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews