Масштабну пожежу на сміттєзвалищі біля Рівного гасили в апаратах захисту (Відео)

15.09.2019 08:26   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Рятувальники ДСНС ліквідували пожежу на сміттєзвалищі поблизу поблизу села Бармаки та міста Рівного на території Шпанівської сільської ради.
 
З 19:30 більше 20 співробітників Держслужби з надзвичайних ситуацій області із залученням рятувальної спецтехніки намагаються повністю ліквідувати пожежу на сміттєзвалищі.
 
Станом на 22:10 площа пожежі суттєво зменшилася. Дим від вогню у напрямку Рівного не йде. Жертв та постраждалих не має.
 
Дуже ускладнювала роботу рятувальників сильне задимлення. Біля осередку пожежі практично не було чим дихати, тому вогнеборці працювали в апаратах захисту органів дихання та зору.
 
Також дається в знаки значне пожежне навантаження та велика кількість горючих матеріалів, що є на полігоні побутових відходів. На місці пожежі практично відсутнє водопостачання. Проте, не зважаючі на усі труднощі, рятувальникам вдалося тримати ситуацію під контролем та щогодини зменшувати площу пожежі.
 
На понеділок заплановане термінове засідання міської комісії ТЕБ та НС щодо розгляду питання забезпечення пожежної безпеки на полігоні побутових відходів з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.

Нагадаємо, повідомлення про пожежу на сміттєзвалищі надійшло сьогодні на спецлінію "101" о 19:30. Площа пожежі становить приблизно 150 м.кв. Сама ж площа сміттєзвалища - 21,15 га. Над ліквідацією пожежі було направлено чотири одиниці спецтехніки ДСНС та 20 рятувальників, а також техніка та працівники КАТП-1728, яке утримує сміттєзвалище. Ситуація під контролем ДСНС області. 

За матеріалами ГУ ДСНС у Рівненській області
 
 
 

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews