«Оновлення шкіл та безпека громадян»: Почаївська ОТГ ділиться своїми здобутками

16.09.2019 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

З початком реформи децентралізації на Тернопільщині утворилася Почаївська територіальна громада. Майже дев'ять тисяч людей об'єдналися, аби мати змогу вирішувати та удосконалювати свій благоустрій. Так, зі збільшенням бюджетних коштів і збільшились кількість проблем, які потрібно було вирішити людям: водопостачання, оновлення шкіл, створення садочків, а також безпека громадян.

Перше завдання, яке реалізували в Почаївській ОТГ, це безпека людей. Адже саме місто є однією з туристичних візиток Тернопільщини до якого, кожного року, приїжджає більше ніж сто тисяч прочан. Тому, в рамках програми «Безпечне місто», було встановлено вісім відеокамер, які фіксують всі в'їзні та виїзні шляхи. Як зазначає міський голова, наявність камер на вулиці заставило людей задумуватись перед тим як щось зробити. Також, це не лише зменшило кількість правопорушень, а й дало змогу збільшити рівень розкриття справ.

Читайте також

«Безпечне місто»: у Почаєві встановили відеоспостереження

Наступна проблема, з якою стикнулися у Почаївській ОТГ – це водопостачання. Як зазначають в міській раді, раніше люди сиділи на станції та мали включати воду відповідно за графіком. Зараз же їм вдалося автоматизувати систем подачу води.

null

На жаль, проблема дитячих садків досі залишається не вирішеною. Усі наявні приміщення не можна використовувати для створення дошкільного закладу освіти, адже вони не відповідають гігієнічним та технічним нормам. Для того аби знайти вихід із проблеми, у с. Старий Стиж, створили гурток раннього розвитку, де дітей підготовлюють до школи.

null

«У гуртку навчаються тридцять дітей у дві зміни. Тут вони вчаться писати, читати. Допоки ми не маємо змоги створити дитячий садок, то це така наша альтернатива», — зазначає міський голова Василь Бойко.

До слова, в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)», що проводить Асоціація міст України, в Почаївській ОТГ намагаються активно переймають досвід інших громад та діляться своїми здобутками.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews