Вода у джерелі в селі Ступки Тернопільського району не придатна для пиття

18.09.2019 23:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Працівники Тернопільського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України» у вересні провели дослідження якості питної води за санітарно - мікробіологічними та санітарно-хімічними та показниками із природніх джерел в селах Острів, Смиківці, Ступки, Товстолуг та Гаї Гречинські Тернопільського району. Вони розповіли про результати перевірки:

«За результатами лабораторних досліджень якість питної води із природного джерела с. Ступки Тернопільського району за санітарно - мікробіологічними показниками не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (виділені загальні коліформні бактерії в 100,0 см. куб. при нормі – не більше 1 КУО/ см. куб., кишкова паличка (Escherichia coli) при нормі не допускається). За санітарно - хімічними показниками питна вода із природніх джерел сіл Острів, Смиківці, Товстолуг, Гаї Гречинські, Ступки Тернопільського району відповідає нормативним вимогам», - розповідають у Тернопільському обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Фахівці лабораторного центру зазначають, що показники якості питної води із природніх джерел  нестабільні і залежать від природніх чинників, наприклад, від рівня стояння ґрунтових вод, кількості опадів, які можуть негативно впливати на її якість та призвести до появи гострих кишкових інфекцій та інших інфекційних захворювань. Тому працівники лабораторного центру радять приносити воду на дослідження за адресою: м. Тернопіль, вул. Федьковича, 13 та до територіальних відокремлених структурних підрозділів ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Контактний телефон: відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень – (0352) 25-24-15.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews