Прем'єра фільму «Фокстер&Макс» - юні актори тернополяни подякували рідним та керівникам студій

20.09.2019 11:43   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

19 вересня довгоочікувану стрічку український фантастичний сімейний фільм "Фокстер&Макс" побачили тисячі глядачів у різних містах України. У Тернополі ця подія була особливою - на зустріч з глядачами приїхало творче подружжя родина Матешко: Анатолій - режисер фільму та Анастасія - співавтор сценарію фільму. У залі кінотеатру "Сінема-сіті" було по родинному тепло - підтримати виконавців головних ролей Богдана Козія (Макс) та Віталіну Турчин (Соня) прийшли їх рідні, друзі та керівники театральних студій у яких займаються підлітки - подружжя Дмитро Татрінов, Тетяна Кошилівська та подружжя Максим Попович та Тетяна Панькевич. Талановитим керівникам вручили пам'ятні відзнаки від Тернопільської кінокомісії. 

Богдана Козія багато тернополян знають за гучними прем'єрами вистав театральної студії "Третій дзвінок", де хлопець займається протягом 8 років, Віталіна Турчин - вихованка акторської школи "Театр в театрі". Усі, хто був на прем'єрі сімейного пригодницького блокбастеру "Фокстер&Макс" віддали йому свої найщиріші емоції - фінальні титри фільму під пісню пройшли під шквал оплесків. Знімальна група почула вигуки, які зазвичай чують театрали -  "Браво!"

Для юних акторів це був перший досвід зйомок у повнометражному кіно. Історія, яка привела два роки тому у 2017 році дітей на знімальний майданчик була стрімкою - від кастингу, який пройшов у квітні у Тернополі під час Всеукраїнського фестивалю "Кінохвилька" (дітей прослуховувала кастинг-директор кінокомпанії ”Пронто Фільм” Алла Самойленко) до початку зйомок пройшло, навіть, не два місяці. Тернопільських дітей вибрали серед майже 500 претендентів на головні ролі - рішення прийняли завдяки вмінню юних акторів не перегравати, а бути природними. Розпочали зйомки у травні, а завершили у серпні.  Уже під час першого приїзду до режисера фільму Анатолія Матешко діти потоваришували, а під час зйомок їм обом довелось пройти через складні випробування - адже виконання трюків у фільмі було і їх завданням також. Богдан Козій займався з каскадерами і прийняв рішення більше уваги приділяти спорту, за словами хлопця, за три місяці зйомок відчув, що став міцніше через тренування і зйомки. Віталіна згадує, що непростими були і зйомки з виконавцем ролі пса супер героя Фокстера (його грає фокстер'єр Амадей, для учасників фільму просто Моня) - на зйомці епізоду з прогулянкою Макса і Фокстера прийшлось зробити 28 дублів. Режисер фільму пригадує і ніч зйомок епізоду, коли Макс знаходить під мостом балончик з нано-ботами - головному виконавцю Богдану довелось не спати усю ніч. У таких непростих умовах підтримкою дітям були їх батьки. У день прем'єри вони почули слова щирої подяки, як від дітей, так і від Анатолія Матешко. 

Фільм захопив глядачів і своїми чудовими діалогами - багато фраз неодмінно отримають статус "крилатих". А любов до коміксів та супер пригод неодмінно приведе до створення продовження фільму і, можливо, до друку коміксів і виходу книги. Автори  фільму змогли показати, як важливо у родинах прислухатись одне до одного, чудово, що у фільмі є яскравий хеппі-енд, за участю ще одного маленького актора, для якого, це були також перші зйомки - чарівне песеня - синочок Амадея зміг розчулити не одне серце у кінозалі. Бажаю фільму яскравої прокатної та фестивальної історії!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews