На Тернопільщині поховали останки солдатів Української Галицької Армії

25.09.2019 16:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Чорткові, 25 вересня, на міському кладовищі відбулося перепоховання знайдених останків солдатів Української Галицької Армії.

Нагадаємо, що чотирнадцять могил загиблих солдатів у серпні виявили у котловані, якого вирили для будівництва меморіального пам’ятника воїнам Української Галицької армії Як розповідає антрополог Ольга Мінейко, найімовірніше, знайдені скелети належать в’язням післявоєнного періоду ХХ століття (40-50-ті роки)

Сьогодні ж отці різних конфесій відслужили поминальну панахиду за загиблими та провела похоронні обряди. Люди, які прийшли на перепоховання, а саме: представників міської та районної влади, духовенства, військовослужбовців, рідних та близьких убієнних, громадськості міста, також вшанували пам'ять загиблих поклавши квіти та запаливши поминальні лампадки.

До слова, на місці де знайшли масове поховання продовжать будівництво меморіального пам’ятника воїнам Української Галицької Армії.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews