Рівненські депутати від Слуги Народу виступили проти Зеленського та залишили депутатську недоторканість?

26.09.2019 11:03   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Верхована Рада провалила прийняття проекту закону номеру 1009 ініційованого Президентом України. І причиною тому стали 44 народних депутати із фракції «Слуга народу», зокрема Олександр Ковальчук (округ 152, м.Рівне), Роман Іванісов (округ 153), Олександр Аліксійчук (округ 154) та Дмитро Соломчук – голова Рівненської обласної «Слуги народу».

І хоча раніше Верховна Рада виключила із Конституції України норму про депутатську недоторканість, однак вона лишається у ряді інших законів, наприклад у Кримінально-процесуальному кодексі та законі «Про статус народного депутата».

«Якщо ці норми не прибрати, то навіть після вступу в силу змін в Конституцію, розслідувати депутатів буде майже неможливо. А як їх розслідувати, якщо для слідчих дій по них все одно треба дозвіл Ради? А якщо не можна нормально рослідувати, то до вручення підозри та затримання навіть не дійде. І що толку, що підозру тепер можна без дозволу Ради вручити, якщо зібрати для неї докази і далі буде майже не можливо?! Так от, схоже, що частина "слуг народу" дуже хоче зберегти свою депутатську недоторканність», – зазначає у своєму блозі голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Саме ці норми і мав скасувати законопроект Президента, який успішно провалено через супротив 44 депутатів із, здавалося б, проперзиденської «Слуги народу». За проголосували 196 депутатів із необхідних 226.

Цікаво, що не підтримали Президента і депутати від Європейської соліданрості Петра Порошенка та Опозиційного блоку у повному складі.


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews