У Тернополі реконструюють мережі постачання води

26.09.2019 17:43   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

 

У Тернополі триває реконструкція водомереж по вул. 15 квітня. Ремонтні роботи проводять за кошти Світового банку та Фонду чистих технологій. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, через КП «Тернопільводоканал», скориставшись загальнодержавною програмою, місцевий бюджет отримати додаткове фінансування майже 37 млн дол., які потратять для ремонту водомереж. 

«Близько 80% споживачів Тернополя забезпечується цілодобовим водопостачанням з водопровідної насосної станції №4 Верхньо-Івачівського водозабору. Ця розподільна мережа була збудована ще 46 років тому, тому сталеві та чавунні трубопроводи мережі уже були фізично зношені, через що неодноразово виникала необхідність припинення водопостачання та виконання ремонтних робіт», - розповів Сергій Надал.

Згідно з планом проведення ремонтних робіт, буде проведено: облаштування станції зі знезалізнення води (зменшення вмісту сполук заліза у воді для покращення її якості); заміна мереж водопостачання та водовідведення; облаштування хіміко-бактеріологічної лабораторії питної води та лабораторії водовідведення; придбають нове обладнання та автотранспортної техніки для КП «Водоканал»; облаштують лічильники води; збудують нову очисну мережу; реконструюють каналізаційно-ресурсної станції.

До слова, частина з цих робіт уже виконана, зокрема, уже функціонує лабораторія з дослідження якості питної води, а також встановлені регулятори тиску за адресами: пр-т Злуки, вул. Є. Коновальця, вул. Білогірська та вул. Микулинецька.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews