Рівне отримало високу польську нагороду

27.09.2019 15:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело:

Цього року у програмі заходу був включений новий напрямок, акцентований на розвиток транскордонної ділової співпраці.

23-24 вересня рівненська делегація взяла участь у VIII Конгресі Ініціатив Східної Європи, який є платформою для налагодження стійких транскордонних відносин між країнами Європейського Союзу та Східного Партнерства, місцем натхнення та обміну ідеями у сфері міжнародного співробітництва. Цього року у програмі заходу був включений новий напрямок, акцентований на розвиток транскордонної ділової співпраці.

Конгрес в м. Люблін (Республіка Польща) організований у рамках діяльності Центру Східноєвропейських Компетенцій проекту, що реалізується спільно з адміністрацією Маршалка Люблінського воєводства.

Приємно, що під час Конгресу місту Рівному була офіційно вручена Медаль Люблінської Унії за гарну співпрацю.

«У нашого Рівного багато міст-побратимів, але очевидно, що такої тісної співпраці, як із польськими містами, у нас немає ні з ким. Надзвичайно ефективна співпраця із містом Забже, із Любліном, завдяки цьому було реалізовано багато спільних проектів, - наголосив міський голова Рівного Володимир Хомко. – І, запевняю рівнян, у нас колосальні перспективи і великі плани. Нам надзвичайно цінний той досвід, який отримала Польща під час реформування як місцевого самоврядування, так і економіки. Ми йдемо їхнім шляхом. На жаль, відстаємо. Але це дає нам перевагу не повторювати їхніх помилок».

За матеріалами Рівненської міської ради


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: