У Львові судитимуть колишнього директора підприємства

27.09.2019 22:39   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Щоденний Львів

Директор львівського комунального підприємства зобов’язувався не чинити за хабар перешкод суб’єкту господарювання при поставці товару за результатами тендерних закупівель, пише - Щоденний Львів.

У прокуратурі Львівської області повідомили в середу, 25 вересня: «За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчими Нацполіції Львівщини завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього керівника одного із львівських комунальних підприємств, якого затримали 1 квітня 2019 року під час отримання 407 тисяч гривень неправомірної вигоди. За цю суму директор зобов’язувався не чинити перешкод суб’єкту господарювання при поставці товару за результатами тендерних закупівель».

«Крім цього, чоловік обіцяв приймати поставлений товар та підписувати необхідні документи, а також проводити безтоварні операції. Під час досудового розслідування до підозрюваного слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 405 тисяч гривень та відсторонено від займаної посади», – поінформували також у прокуратурі.

«Дії директора кваліфіковані як одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі, що було поєднане із вимаганням (частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України), яка передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Обвинувальний акт у кримінальному проваджені скеровано для розгляду в суд», – повідомили також у прокуратурі.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Щоденний Львів