До Дня туризму нагородили найактивніших мандрівників Рівненщини

28.09.2019 10:55   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

Переможці-мандрівники - учасники обласної колекційної квест-гри «На власні очі». За задумом, гравці цього фесту повинні були відвідати цікаві туристичні об’єкти області. За свої подорожі вони отримували марки. Ті, хто найбільше їх зібрав, власне й отримали призи.

Тож, за результатами першого етапу п’ять учасників гри нагороджені іменними кружками та туристичними флягами. Визначилися й претенденти на супер-приз – це сім’я Юрія та Єви Філіповичів. Родина відвідала 41 із 45 туристичних  об’єктів гри.

Відзначення Дня туризму продовжилося у культурно-археологічному центрі «Пересопниця» Рівненського району. Тут відбувся діалог стейкхолдерів з ефективного просування цієї галузі на Рівненщині. Їх об’єднав семінар «Проблеми та перспективи розвитку туризму в громадах».

Керівниця відділу туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова розповіла присутнім, що нині, у зв’язку з децентралізацією, суттєво змінилися підходи до стратегічного розвитку. Тож відтепер громади мають можливість самостійно генерувати та втілювати ідеї з метою просування туристичного потенціалу своєї території.

«Серед інструментів можна відзначити туристичний маркетинг, брендування, різні обласні фінансові програми, роботу експертної комісії з маркування та знакування туристичних маршрутів, яка дозволяє керувати турпотоками тощо. Слід відзначити, щов області діє Стратегія розвитку туризму Зеленого шляху «Медове коло». Це туристична локація, що об’єднує територію кількох районів. Важливою метою створення Зеленого шляху є стимулювання розвитку підприємництва до туристичної діяльності», - зазначила Ярослава Гаврилова.

Разом з тим, експерти компанії Google презентували проект цифрового перетворення, що нині триває на Рівненщині. Завдяки такій ініціативі створюються віртуальні мапи для мандрівників.

Усі учасники урочистостей отримали у подарунок «Паспорт мандрівника». Такий «документ» дає змогу долучитися до колекційної квест-гри «На власні очі».

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews