Експресії поета з Івано-Франківщини - у Тернополі

03.10.2019 19:13   Опубліковано : Вікторія Дайвер
Джерело: TeNews

Поетичні збірки «Експресії»(2019) та «У середмісті моєї пам’яті» (2017) презентував 02 жовтня у  Тернопільській обласній бібліотеці для  молоді поет Володимир Присяжнюк.

Тонка лірика поета глибоко вразила присутніх. Лаконічні, і в той же час глибоко змістовні вірші, легко та душевно сприймалися. Уже з перших зачитаних автором рядків, які щиро лилися з вуст автора, слухачі відчули вміст та широчінь його душі.

Громадянська, пейзажна, любовна та філософська лірика -  широкий поетичний спектр. Але в кожному творі оригінальні образи, добра енергетика та неповторні експресії (сила вияву почуттів).

Кожен день – як на бій…Йди! Біжи! Лиш не стій!-

Не сталеве у серця осердя…

У пустельності тій, де свистить буревій,

Є надія – на Бога! Й на себе!

Автор зачитував вірші, блукаючи у середмісті своєї пам’яті, бо кожен вірш – відчутий чи прожитий момент, що назавжди в його пам’яті, і кожен спонукає до спогадів, а читачів –до роздумів. Читачі також декламували, тим самим занурювалися в глибину думки поета.

Сам пан Володимир  – простий, щирий, привітний. З радістю розповідав  про творче життя, відповідав на запитання, ділився приємними спогадами.

- Дуже приємно було почути, як одна дівчина похвалилася, що її коханий хлопець читав для неї мого вірша. Це для мене своєрідна нагорода, - сказав поет.

Присутні мали змогу також почути декілька поетичних пародій з першої збірки «Тобі сюди, Алісо» (2016). Гумор поета дуже тонкий і влучний.

Твори автора , крім вищезгаданих трьох збірок, публікувалися в чисельних літературних збірках та альманахах. Його поезії перекладені іспанською і галісійською мовами. Пісні на слова автора виконують Тарас Житинський, Олександр Войтко, Олександр Свєтогоров, Володимир Ринденко, Зоряна Валіхновська та інші. Він також є літературним редактором та автором багатьох передмов до книг сучасних українських письменників.

Своєрідний рекорд встановив один із віршів у соціальній мережі «Фейсбук»: зібрав понад 10 тисяч лайків та близько 15 тисяч поширень.

Ось такий багатогранний талановитий цікавий автор. Рекомендую потрапити вам у світ його експресій чи поблукати в середмісті його пам’яті.

Вікторія Дайвер


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews