Рівняни знатимуть про всі рішення Держгеокадастру на 100%

07.10.2019 22:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews

Робота Держгеокадастру стане зрозуміліша і прозора для громадян.

Держгеокадастр започатковує практику оприлюднення 100% рішень, що приймаються його територіальними органами з питань розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності. Повідомляє прес-служба РОДА.

Інформація розміщується у розділі «Оприлюднення наказів щодо розпорядження землями» на сайті Держгеокадастру за посиланням https://land.gov.ua/t/

«На нараді по функціонуванню держкадастрів я поставив чітке завдання - розпочати розробку єдиної інтегрованої системи державних кадастрів, яка буде містити достовірну інформацію про природні ресурси країни та буде доступною громадянам. І ось минув тиждень, і вже маємо результати. Відтепер можна бачити онлайн всі рішення територіальних органів - тепер кожен українець будь-де та будь-коли може бачити всі дані геокадастру, а також стежити за змінами без жодних перешкод. Вся інформація оновлюється автоматично», - повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

За його словами, це працює завдяки синхронізації даних системи електронного документообігу Держгеокадастру.

Яка інформація надається у відкритому доступі:

- про дату реєстрації,

- номер та тематику клопотання, категорію осіб, що звертаються з клопотанням,

- статус розгляду заяви територіальним органом Держгеокадастру, дату,

- номер та вид наказу, виданого територіальним органом Держгеокадастру, кадастровий номер та цільове призначення земельної ділянки, відносно якої виданий наказ.

- доступна функція пошуку за будь-яким параметром, зокрема за регіоном, де було прийняте рішення щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews