«Привіт, дівча!» – віднині мандрує світами

08.10.2019 11:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Відома наша краянка, журналістка і редакторка, поетеса Оксана Жук із Підволочиська знову взяла участь у популярному Всеукраїнському проєкті «Твоя поетична листівка». Відбувається він вже всьоме. Це симпатичний синтез мистецтв, який можна відчути на дотик. Іншими словами – робота молодих поетів та ілюстраторів, які творять оригінально та цікаво.

Першою темою комплекту листівок була тема «Жінки». Автори згаданої ідеї прагнули створити такі листівки, які б показали образ жінки у всій його багатогранності. А ще організатори мали на меті  (про що йдеться на сайті) «допомогти молодим талановитим поетам та ілюстраторам у їхньому саморозвитку та самореалізації шляхом видання їхніх робіт (поезій/ілюстрацій) у вигляді комплекту листівок».

Про свій проєкт вони розповідали на радіо «Культура», презентували подію у сучасному коворкінгу «Лунотека» та музеї ім. Максима Рильського, вийшли у фінал конкурсу соціальних проєктів «Social Project Awards». Також вони активні учасники Інвестиційного Ярмарку культурних та креативних індустрій у Львові та ярмарку «Чуйний Інстаграм».

null
Фото: Валентина Семеняк

Враженнями ділиться Оксана Жук: – Сьомий комплект «Твоя поетична листівка» відрізнявся тим, що цього разу до ілюстрацій, які набрали більшість голосів в Інстаграм, поети писали свої твори (попередні рази було навпаки). Авторкою робіт «Привіт, дівча…» та «Ладонько-радосте…» є талановита художниця і поетка, викладач Балтського педучилища (Одеська область) Наталія Ступак. Ці дві роботи стали близькими мені з першого погляду, особливо дівча…  А з Ладонькою  вийшла цікава історія. Вже після того, як листівки було погоджено до друку, ми познайомились із художницею і під час спілкування виявилось, що мотив цього твору був навіяний Катериною Шевченка. А мій вірш мав зовсім інший настрій, світлий та радісний. Тому авторка вирішила трішки змінити малюнок: підняла кутики губ героїні, щоб та легенько усміхалась і забрала стрілу з центральної квітки…А «Я обійму тебе руками…» – створила авторка моєї першої поетичної листівки «Жінка-сонце» Леся Драбич. Бажанням авторки було, щоб до цієї її роботи твір написала саме я… Леся – мама двох синочків, багатогранна і талановита особистість. Проживає вона на Рівненщині.

Валентина Семеняк


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews