Стало відомо, коли відкриють площу Двірцеву

09.10.2019 12:35   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

На кінець листопада планується відкривати пл. Двірцеву: фактично трамвай буде під’їжджати до входу у вокзал.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

За даними мерії, реконструкція площі відбувається згідно з графіком. Вже завершили заміну водогонів, забрали всі «повітряні» дроти, прокладено нову телефонну мережу. Станом на зараз облаштовано 4 платформи для висадки і посадки пасажирів трамваїв, 2 платформи для пасажирів автобусів, збудовано коробку диспетчерського пункту та продовжуються роботи з облаштування фундаменту фонтану.

Відтак, заплановано ще цього року відновити рух трамваїв на пл. Двірцевій.

«Роботи виконуються достатньо якісно. І на кінець листопада ми плануємо відкривати площу Двірцеву для того, щоб і гості, і львів’яни могли почувати себе гідно в європейському місті. Фактично трамвай буде під’їжджати до входу у вокзал. Також ми сьогодні провели нараду з керівництвом Залізниці. Вони передбачають кошти в бюджеті на наступний рік для ремонту вокзалу, тому що цей фасад вже потребує оновлення. Також мають робити ремонти туалетів в середині. До речі, один туалет безоплатний для тих, хто не має грошей», - зазначив міський голова.

За його словами, компанія, яка має встановити фонтан, порушила певні технічні умови, тому в цьому році він працювати не буде. Але в наступному вже буде працювати.

Також наступного року планується приступити до реалізації проекту по вулиці Чернівецькій.

«Інша частина робіт — це будівництво підземного паркінгу, але тут буде потрібна і підтримка законодавча з боку нашої держави, тому що в нас, хоча і прийнятий закон про приватно-публічне партнерство, але він ще не запрацював. Але я оптимістично дивлюся, тому що тут підземний паркінг є потрібний, бо так буде комфортно для людей», — додав мер.


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo