Чудотворну ікону знайшли на Тернопільщині під час реставрації костелу

09.10.2019 13:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Чудотворну ікону Марії Божої Ченстоховської знайшли під час реставраційних робіт у костелі у селі Великий Ходачків. За переказами, цю чудотворну ікону на кришці стола Святого сімейства в Сіонській світлиці в Єрусалимі написав євангеліст Лука. Її вважають однією із найбільш шанованих та цінних святинь Польщі та Центральної Європи.

Місцева жителька Еміліана Пахолок розповідає, що костел в середині не був розписаний, у ньому були два бічних вівтарі та кілька скульптур святих. У святкові дні там грав орган. У центрі храму у вівтарній частині знаходилася ікона Марії Божої Ченстоховської. Цей образ пишеться із кількома порізами на обличчі, отриманих, ймовірно, від удару шаблею. Знайдена ікона написана в 1881 році.

Мешканці Великого Ходачкова зауважують, що копії ікони вважаються чудотворними. В Україні найвідоміші є: – Буцнівська чудотворна ікона Божої Матері, зберігається в церкві Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії в селі Буцневі Тернопільського району Тернопільської області (Україна); Чудотворна ікона Матері Божої Тиврівської, зберігається в Костелі св. Архангела Михаїла (Тиврів, Вінницька область, Україна); Чудотворна ікона «Цариця Карпат», знаходиться у Гошівському монастирі (Ясна Гора, Карпати).

Люди, які проживають у Великому Ходачкові сподіваються, що після того, як реставрація храму завершиться, ікону знову розмістять на її місце.

Катерина Богуславська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews