Рівняни готуються відсвяткувати День захисника України

13.10.2019 09:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Головною подією на Рівненщині із відзначення Дня захисника України стане обласний фестиваль патріотичної пісні.

До Дня захисника України, Дня українського козацтва, 77-ї річниці створення УПА та свята Покрови Пресвятої Богородиці, які відзначаються 14 жовтня, на Рівненщині пройдуть святкові заходи.

У понеділок у всіх храмах області відбудуться богослужіння за захисників України.

Із 8.00-13.00 у Рівному відбудеться півмарафонський забіг «Pokrova Half Marathon 2019» за маршрутом від вулиці Костромська, Льонокомбінатівська, проспект Генерала Безручка, вулиця Литовська до алеї Пагорба Слави.

В обласному центрі об 11.30 на кладовищі «Нове» відслужать панахиду за загиблими бійцями. До меморіальних заходів долучиться керівництво області та міста, духовенство, військовослужбовці, учасники АТО та ООС, Революції Гідності, визвольного руху, ветерани війни та військової служби, членів сімей загиблих.

О 13 годині стартує фестиваль козацьких бойових мистецтв «Покровський вітер», організований козацьким табором «Гайдамаки» (м.Рівне, вул. Млинівська, 24). А о 14.00 там відбудеться мотиваційна дискусія «Я -  ветеран\Я - ветеранка» за участю учасників бойових дій на Сході, їх дружин та дітей.

О 16.00 на Майдані Незалежності відбудеться концерт кобзарів і лірників з Польщі та Білорусі. Вони продемонструють майстер-класи народних танців у супроводі традиційних інструментів та ліри.

Потому, у Парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка влаштують святковий концерт, спортивні змагання та ярмарки. Окрім цього, усіх охочих запрошують на інстальовану виставку «Відкрийте нам свої серця», яка присвячена 77-ій річниці утворення УПА.

Упродовж цього дня на Майдані Незалежності відбудеться виставка військової техніки ОК «Захід» .

А головною подією на Рівненщині із відзначення Дня захисника України стане обласний фестиваль патріотичної пісні «Героям слава!» в урочищі Гутвин Костопільського району, який розпочнеться о 12.00.

За матеріалами прес-служби РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews