Олена Мудра

Олена Мудра

журналіст, автор програми "Телевітамінки", керівник гуртка анімації ТОКЦТТШУМ

«Культурні пікніки»: тернополяни поділились враженнями (Фото, відео)

14.10.2019 21:13   Автор : Олена Мудра
Джерело: TeNews

Тернопіль прийняв естафету "Культурних пікніків" від міста Харків. У суботу 13 жовтня тернополяни родинами прийшли на Театральну площу, де у 20 наметах на них чекали творчі майстер-класи. Також під час події пройшли десять яскравих музичних, танцювальних, поетичних виступів просто неба. Червоною доріжкою дефілювали моделі у вишиваних костюмах. Звучали етно барабани та ханг - ударний (перкусійний) інструмент. Малювали просто неба картини. Презентували обрядові пісні та дівич вечір.  Танцювали народні танці. Читали вірші. Пройшли майстер-класи з театральної майстерності, працював телемайданчик та майданчик кіностудії. Створювали мультфільми мобільними телефонами. Писали казки. Співали пісні. Доторкались до "живої книги". Виступив військовий оркестр 44 окремої артилерійської бригади. Своїми враженнями у соціальних мережах діляться учасники та гості "Культурних пікніків".

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Валя Томащук: "Сьогодні у місті Тернопіль відбулись "Культурні пікніки". Багато музики, танців, а також яскравих вражень. І наша "Руда миша" звичайно не впустила можливості розказати про себе, а також показати, як створюються пластилінові мультфільми та пісочна анімація."

Читайте також

На «Культурних пікніках» у Тернополі гостювала «жива» книга (Фоторепортаж)

Ірина Мацко: ""Культурні пікніки" у Тернополі - весело, цікаво, неймовірно! Дякую, Христина Білінська! Завершення вечора ще неймовірніше..."

Олена Мудра: "Добре, що є добрі люди, які знімають відео про події, на яких ти презентуєш свій напрям, тому є можливість такі долучитись до атмосфери дійства! Навіть, на нашій найлівішій локації "Студія дитячої анімації "Руда Миша"" було дитяче-доросле товариство, яке ліпило, малювало, малювало піском та знімало мультики мобільними. Поряд з цікавісттю роздивлялись, як треба доглядати за плівками з відео - на локації ТО КП "Кінодністер" переплелись минуле та сучасне кіно. Культурні пікніки в Тернополі це точно буде завжди особлива атмосфера творчої радості! Центр Науки Тернополя разом з Христиною Білінською, командою однодумців при підтримці Тернопільської міської ради та Українського культурного фонду у дуже стислі терміни організував справжнє свято культури і мистецтва!"

null

 

null

 

null

Ірина Качанова: "Жваво, весело і плідно святкував День художника наш гурток. Перші Культурні пікніки - свято яскравих талантів, різноманітних майстер-класів і просто цікаве проведення вихідного у сонячний осінній день. Майстер-клас з нетрадиційних технік малювання проводили і мої творчі вихованці. Дякую їм усім за допомогу і підтримку."

Кафедра образотворчого мистецтва, дизайну Тернопіль привітала на Культурних пікніках усіх з днем художника: "Вітаємо усіх-усіх з Днем художника, адже в наших силах розфарбувати життя теплими, яскравими, різнокольоровими барвами! Будьмо художниками свого майбутнього і нехай наші шедеври будуть позитивно неперевершені!"

Валентина Семеняк: "Сьогодні на тернопільських "Культурних пікніках" працювало багато локацій. Щиро дякую берегиням тернопільських бібліотек, які запросили мене взяти участь у цьому заході.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Зокрема бібліотекарі провели цілий ряд цікавих і креативних заходів: презентували унікальні і єдині в Україні кіномистецькі Артбуки (майстер «золоті» руки Юрій Сосновський), різноманітні майстер-класи (аплікації, виготовлення вітальних листівок, скриньки-сюрпризу, діяв також осінній фотосалон). А ще багатьом відвідувачам припала до душі благодійна акція від усіх бібліотек міста «Письменники Тернополя – дітям», де охочі отримували у подарунок книги від місцевих письменників Марти Чопик, авторки цих рядків («Бурмотійко і Даринка», «Баба Сяба» (Джура). Також особливою популярністю користувалася книга «Слоненятко Роні» (світлої пам’яті) Сергія Сірого, яка побачила світ торік також у тернопільському видавництві «Джура» (художниця Леся Носихіна). Ще раз щиро дякую берегиням тернопільських бібліотек, які запросили мене взяти участь у цьому заході."

Наталя Музичук: "На "Культурних пікніках" в Тернополі, ми представляли нашу кіностудію по створенню фільмів від 80 років і до сьогодення. Діти і дорослі мали можливість не тільки дізнатися про тонкощі професії, але і спробувати монтували стару кіноплівку, клеячи її на пресі,  а також взяти кілька кадрів плівки собі на згадку. Черги бажаючих все розпитати були величезні, і я, навіть, прихрипла, але від захоплених і щасливих очей не відчуваю втоми!"

Ольга Кільчицька: "Сьогодні були на цьому культурному пікніку. Дуже сподобалося. Дістали велике задоволення. Дякуємо."

Про те як проходили "Культурні пікніки" зняв відео відомий тернопільський блогер damus 194, переглянути його можна тут:

Світлини від Михайла Урбанського та КП "Кінодністер" можна передивитись тут:

Олена Мудра.

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews