Жителі Кореччини вимагають скасувати рішення про закриття відділення лікарні (Відео)

17.10.2019 21:12   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: lviv.depo.ua

На Рівненщині закрили терапевтичне відділенні Корецької районної лікарні - від 15 жовтня медичний заклад не працює.

Піти на такий крок спонукав брак фінансування, кажуть медики. Відділення обслуговувало 8 тисяч пацієнтів. Дехто з них сьогодні прийшов під стіни лікарні. Обурені мешканці вимагають скасувати рішення про закриття відділення. Чи дослухалися чиновники. Про це пише Depo.Львів з посиланням на "5 канал".

«У нас такий кусочок остався лікарні – і ту вони хочуть закрити. То ми вже тут каліками залишимось! Як я буду в той Корець чи Гощу їздити на 1500 тисячі», – обурюється Галина Довмат.

Близько сотні місцевих зібралися під стінами терапевтичного відділення Корецької районної лікарні. Прийшли, бо дізналися, що відділення вже не працює.

«Щомісяця треба 5-7 крапельниць прийняти – і куди їхати зараз. У нас молодий лікар, вона згідна тут працювати. Це так про спеціалістів дбають?», – запитують місцеві мешканці.

Нині у відділенні жодного пацієнта. Звільнено й увесь персонал.

«Я кухарем тут працювала 33 роки, вчора розрахували. Мені лишилось 2 роки до пенсії – куди мені йти?», – плаче жінка.

Загалом у відділені працювали десятеро людей. Лікар приїжджав двічі на тиждень із районного центру. Допомогу здебільшого надавали людям похилого віку.

Відео: 5 канал

За матеріалами https://lviv.depo.ua 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: lviv.depo.ua