Тернопільські лялькарі на фестивалі «Інтерлялька-2019» в Ужгороді представили виставу «Василина»

17.10.2019 23:43   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

З 1 до 4 жовтня в Ужгороді пройшов XVII Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Інтерлялька-2019», участь в якому взяли представники 10 країн. Долучилися до фесту лялькарі з Грузії, Польщі, Словаччини, Литви, Болгарії, Румунії, Естонії, Білорусі, Італії, а також з українських міст - Києва, Львова, Харкова, Тернополя, Луцька, Рівного та Ужгорода. Учасники зіграли вистави за відомими казками народів світу та української народної творчості.

Колектив Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки представив на фестивалі виставу про мамине благословення «Василина» за мотивами народних казок. Це робота відомого режисера Оксани Дмитрієвої та художниці Наталі Денисової. Тернополяни презентували чудові декорації, ляльки, костюми акторів, музичний супровід, танці, народні обряди, тонка режисерська робота. Глядачам сподобалася «Василина» і, зважаючи на її специфіку, люди активно реагували на події не сцені. Про це повідомляють у  Тернопільському академічному обласному театрі актора і ляльки.

Катерина Богуславська


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews