Реабілітаційні тренінги для учасників АТО/ООС та ветеранів розпочалася на Рівненщині

19.10.2019 11:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews
Реабілітаційні тренінги для учасників АТО/ООС та ветеранів стартували на Рівненщині. Їх реалізують в рамках проєкту «Повернення додому». Така ініціатива належить ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини».

«Головна мета проєкту – допомогти військовослужбовцям та ветеранам подолати депресію в постмобілізаційний період, позбутися негативного впливу від бойових дій на психіку. Адаптація військовослужбовців триває від трьох місяців до півроку. В цей період їм необхідні допомога – підтримка рідних, реабілітація за участю психологів тощо. Багато хто з військовослужбовців не визнає проблем та не звертається до спеціалістів. Тому й власне наша організація й виявила таку ініціативу», - розповідає керівник проєкту Іван Лепеха.

Під час тренінгу психологи та лікарі ознайомили учасників із психологічними особливостями, емоційними та поведінковими реакціями учасників АТО/ООС. А також надали їм та їх родинам рекомендації стосовно зменшення психологічної дистанції між ветераном та рідними.

Окремо розглянули питання про подолання у ветерана  образу «пацієнта» в сім’ї, випадків насильства в родині, зловживання алкоголем і наркотиками.

Окремий блок був присвячений методам психологічної допомоги жінкам ветеранів, надання взаємопідтримки в сім’ї.

Нагадаємо, ГО «Обласна ветеранська спілка учасників АТО Рівненщини» отримала грант з обласного бюджету на втілення свого проєкту. Його відібрали серед інших ініціатив, що подали ветеранські організації на конкурс, організований департаментом соцзахисту населення Рівненської ОДА.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews