У Тернополі відбудеться прем’єра фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго»

22.10.2019 22:43   Опубліковано : Валентина Семеняк
Джерело: TeNews

Запрошуємо на тернопільську прем’єру музичної документальної трагікомедії Надії Парфан «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго». Захід відбудеться 26 жовтня о 19:00 у кінотеатрі «Сінема Сіті» на вул. Текстильна, 28ч.

Прочитавши у невеличкому життєвому досьє про те, що українська режисерка (продюсерка та кураторка культурних проєктів) Надія Парфан вивчала культурологію, урбаністику та соціальну антропологію, зрозуміла – це моя авторка!  І це ще не все: з 2012 по 2013 роки брала участь у програмі Фулбрайта у Філадельфії (США).  2014 – 2015 – пройшла курс документальної режисури у Варшавській Кіношколі Анджея Вайди (Польща). 2019 рік – курс документальної режисури у Школі кіно і телебачення у Лондоні (Велика Британія). У творчому доробку пані Надії  – «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Новосілля» (2017),  «Reve ta Stohne on Tour» (2016), «Екзарх» (2014).

 Приємно свідчити, що гостею показу стане одна з героїнь фільму, диспетчерка Галина Омелянівна Бівол, яка особисто представить стрічку і відповість на запитання глядачів. На початку роботи над картиною саме вона мала стати головною героїнею, однак їй дісталася одна з інших ролей у цій поліфонічній історії. Жінка увесь день працює у диспетчерській, відповідаючи на дзвінки розгніваних споживачів — іноді курйозні, але частіше просто грубі. Та при цьому не втрачає усмішки. Вечорами, коли співробітники розходяться по домівках, вона залишається у кабінеті сама і вчить нові пісні.

В основі фільму – профспілковий хор, у якому співають диспетчери, ремонтники, слюсарі, бухгалтери. Комунальники пишаються своїми творчими здобутками, але керуються принципом «спочатку людям тепло — а вже потім співати». Відповідно, опалювальний сезон вносить корективи у графік репетицій. Трудовий колектив намагається полагодити застарілі комунікації, поки споживачі штурмують гарячу лінію з вимогами та прокльонами. Чи зігріє холодну батарею українська народна пісня?

24 жовтня фільм виходить у прокат у тернопільському кінотеатрі «Сінема Сіті». Також його побачать глядачі у Києві, Івано-Франківську, Львові та Харкові.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно, за сприяння телеканалу Current Time та Львівської кінокомісії. Світова прем’єра відбулася на фестивалі Visions du Réel у швейцарському місті Ньйон. Українська – у європейському конкурсі документальних фільмів Одеського міжнародного кінофестивалю. У вересні права на фільм придбала японська компанія NHK – найбільший телерадіомовник в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Валентина Семеняк.

Партнер прокату в Тернополі: Тернопільська кінокомісія

Акредитація ЗМІ на прем’єру в Тернополі >>

Facebook-подія >>

Офіційний трейлер >>

Завантажити прес-кіт фільму >>


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews