Іван Баканов: Реформа СБУ має відбутися у свідомості співробітників і суспільства

23.10.2019 13:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: СБУ

«Реформа СБУ має відбутися у свідомості співробітників і суспільства. Служба насамперед відповідальна перед українським народом», ‒ заявив під час круглого столу з питань законодавчого забезпечення реформування Служби безпеки України Іван Баканов.

Захід був організований Національним інститутом стратегічних досліджень. У його роботі взяли учать секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, провідні експерти безпекового сектору, зокрема Володимир Горбулін та Євген Марчук, народні депутати України, керівництво правоохоронних органів.

Іван Баканов презентував учасникам концепт нової редакції Закону «Про Службу безпеки України». Він ознайомив присутніх з ключовими аспектами проекту реформи Служби, розробленого за участі авторитетних українських правознавців, експертів і міжнародних партнерів. «Давайте відверто визнаємо – реформа спецслужби назріла й перезріла. Служба є неповороткою, інертною, технологічно відсталою», ‒ звернувся до присутніх очільник СБУ.

За його словами важливо, щоб нові кадри, які обов’язково прийдуть у Службу, були доброчесними та професійними. Для цього людям слід повернути мотивацію працювати у Службі. Робота в СБУ має стати бажаною та шанованою у суспільстві.

Реформа змінить не тільки чисельність та структуру Служби. Вона змінить її призначення. Замість обслуговування політичних еліт і тиску на бізнес, Служба має стати мобільною, високотехнологічною і проактивною. СБУ попереджатиме ризики, а не констатуватиме їх.

Проведення реформи з одночасним збереженням максимальної ефективності для протидії розвідувально-підривним, диверсійним, терористичним, інформаційним, кібернетичним та іншим загрозам національній безпеці є найбільш відповідальним завданням для СБ України.

Сьогодні у країні наявні унікальні умови для реформування СБУ ‒ політична готовність і суспільні очікування, збалансований проект нового закону, підтримка міжнародних партнерів та експертного середовища. «За підтримки суспільства ми можемо успішно реформуватися. Це буде потужним чинником посилення безпеки держави загалом», ‒ підкреслив Голова СБУ.

У ході дискусії експерти підтримали основні напрямки реформування СБУ та озвучили низку професійних порад. Голова СБУ подякував учасникам круглого столу за надані пропозиції. «Національна безпека держави ‒ наша спільна справа, і всі ваші рекомендації обов’язково будуть опрацьовані під час підготовки остаточної редакції законопроекту», ‒ зазначив Іван Баканов.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: СБУ