У Китаї встановили львівські пам'ятники (Фото)

23.10.2019 20:30   Опубліковано : Патрік Скеля
Джерело: Status Quo

У китайському місті Ченду встановили три пам´ятники львівського скульптора.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише - Status Quo.

В Китаї, в місті Ченду, встановили пам’ятники «Сильф», «Геліос» та «Солар». Їх макети були запропоновані львів’янином скульптором Володимиром Цісариком. Роботи відлито з бронзи.

«Завдяки робочій групі зі співпраці з містами КНР, у 2017 році було підписано меморандум, що підтверджує побратимство між Львовом і Ченду. Саме через цей меморандум для Львова та України загалом відкрилися нові горизонти та цікаві проекти», — кажуть в управлінні інвестицій та проектів ЛМР.

Влада міста Ченду вирішила побудувати новий район Тянфу. Він запроектований повністю за новітніми екостандартами, де передбачено дуже багато зелених насаджень, штучні річки та озера. В рамках міжнародної програми міст-побратимів та партнерів міста Ченду у 2018 році було запрошено сорок скульпторів з тридцяти країн світу для того, щоб розробити проекти для мистецького наповнення публічного простору нового району. Серед запрошених був і представник, делегований від міста Львова, Володимир Цісарик, Комісія спілки скульпторів міста Ченду обрала для виконання три його композиції: «Сильф», «Геліос» та «Солар».

Висота робіт орієнтовно 5 м. Роботи відлито з бронзи у ливарному цеху в Ченду.

b0f4380d854fdca32e600e1385a0bca5.jpg ebee087bf47d4ad4960fde820e226439.md.jpg


Читайте більше на LvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Status Quo