На Рівненщині реалізують кластер «Натуральне молоко»

24.10.2019 19:13   Опубліковано : Новини Рівненщини
Джерело: RvNews
Молочні ферми - інвестиційна можливість для громад Рівненщини. Дев’ять сімейних молочних міні-ферм з утримання десяти і більше корів вже працюють на Рівненщині. Такий проєкт реалізує кластер «Натуральне молоко» спільно з ТОВ «УкрМілкІнвест».

Вони надають фінансову підтримку у придбанні ВРХ та необхідної техніки, облаштуванню приміщення, а також здійснюють весь технологічний супровід. Окрім того, «УкрМілкІнвест» також укладає угоду на закупівлю молока за вигідними цінами.

«Це ще одна позитивна інвестиційна можливість для громад Рівненщини. Адже сприяє збільшенню обсягів виробництва якісного молока, налагодженню виробничої кооперації, створенню робочих місць, зростанню доходів членів сімейних ферм. І хоча проєкт має більш локальний характер, на рівні об’єднаної громади він може мати мультиплікаційний ефект. Адже ініціатива сприяє розвитку фермерства та й в цілому тваринницької галузі на окремій території», - звернувся заступник голови ОДА Ігор Тимошенко до представників ОТГ області.

Цього року проєкт значно активізувався в області. Його керівник шукає ініціативних людей в ОТГ, які могли б долучитися до ініціативи. Адже у планах кластеру «Натуральне молоко» створити ще близько 20 таких ферм. Тож, громади мають можливість залучити на свою територію інвестиції.

Тим часом вже цієї неділі, 27 жовтня, на Здолбунівщині відбудеться День сімейних молочних ферм. Програмою передбачено ярмарки сімейних молочних ферм, презентація першого телевізійного проєкту просування фермерського руху, огляди ферм тощо.

За матеріалами РОДА


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews