«Слуги народу» на Тернопільщині призначили скандального Романа Левчика на одну із ключових посад

25.10.2019 14:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Слово

Скандальний Роман Левчик – нове призначення ЗЕ-команди на одну із ключових посад в області. Він став керівником обласного Геокадастру.

Наразі, як йдеться на офіційному сайті Головного управління Держгеокадастру області, із приставкою в.о., але це тимчасово.

Про те, що по всій країні змінюють керівників цієї структури, повідомляв на своїй сторінці у Facebook прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, зазначивши, що його команда продовжує позбавлятись від токсичних людей в держорганах.

«Ще з часів роботи в Офісі президента я займався проблемою непрозорих схем розподілу земель. Один з найгучніших прикладів — держпідприємство «Пуща-Водиця». Плюс очищення системи від токсичних та недоброчесних людей триває по всій Україні. Вже відсторонили 12 керівників обласних Головних управлінь Держгеокадастру. Найближчим часом на конкурсі оберем чесних та ефективних менеджерів, як в центральне управління Держгеокадастру, так і в його регіональні осередки», – написав Олексій Гончарук.

Утім, наразі незрозуміло за яким критерієм у команді президента Зеленського визначають чесність та ефективність менеджерів, адже, зважаючи на призначення у Тернопільській області, їхній підхід викликає сумніви.

Підстав для цього можна знайти чимало. І то лише якщо користуватися методом перевірки інформації за допомогою системи Google (саме таким методом, у тому числі, й перевіряли людей у команді Зеленського, яких призначали на ключові посади, про що неодноразово зазначали її представники, – ред.).

Відтак, виходячи з того, що відомо про нового начальника Держгеокадастру в області Левчика з відкритих джерел інформації, бачимо, що його неодноразово помічали у корупційних скандалах, виділенні земельних ділянок на користь своїх родичів та лобіювання власних інтересів.  У червні 2018-го депутати Тернопільської міськради зобов’язали Романа Левчика відзвітувати про свою діяльність. Перш за все їх цікавила інформація про наявні факти не зовсім коректної роботи Держгеокадастру щодо надання землі за межами міста та погодження документації.

Підкреслимо, що Роман Левчик до цього призначення був начальником міськрайонного управління Держгеокадастру в Тернополі і Тернопільскому районі. Згідно із його декларацією, проживає у Великих Гаях Тернопільського району, одружений та має доньку.

Його сім’я володіє трьома земельними ділянками у Великих Гаях, площею 500, 1000 та 1377 кв. м. Ще одна земельна ділянка у Теребовлі площею 8204 кв. м. перебуває у власності його дружини. Також його дружина володіє профілакторієм новосферної валеології у Теребовлі. Має сім’я земельну ділянку площею 764 кв. м. у Байківцях.

Щодо нерухомості, то Левчуки мають будинок у Великих Гаях та квартиру у місті Київ.

Їздить Роман Левчик на автомобілі MERCEDES-BENZ 2010 року випуску, його дружина Ірина – на автівці LEXUS RX 330 2004 року випуску.

Що ж стосується доходів, то посадовець задекларував понад 180 тис. грн. заробітної плати та 24 700 грн. від відчуження нерухомого майна. Ірина Левчик має 500 тис. грн. готівки.  


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Слово