Виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ та Іван Чайківський домовились про спільний розвиток Тернопільщини

25.10.2019 19:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Асоціація міст України

Вчора, 24 жовтня виконавчий директор Тернопільського регіонального відділення Асоціації міст України Ігор Гірчак зустрівся з народним депутатом  по мажоритарному виборчому окрузі №165 Тернопільської області Іваном Чайківським.

Під час зустрічі Ігор Гірчак детально розповів про діяльність Асоціації міст України.

«Асоціація міст України є лобістом інтересів органів місцевого самоврядування перед органами державної влади. На сьогодні, до складу АМУ в Тернопільській області входить 39 міських/селищних/сільських рад. А загалом до складу Асоціації міст України (АМУ) входить 833 територіальні громади, серед яких — 393 ОТГ», - наголосив виконавчий директор Тернопільського РВ АМУ.

Ігор Ярославович також розповів про проблеми ОМС, котрі є дуже актуальними на сьогодні. Зокрема, проблематику, яка стосується: проєкту Держбюджету на 2020 рік; отриманням коштів субвенції на соціально-економічний розвиток, котрі громади очікують ще від літа. Також обговорили з Іваном Чайківським проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні пального та частини акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до місцевих бюджетів у 2020 році)».

Під час зустрічі мова велась також про Концепцію проекту змін до Конституції України у частині територіальної організації влади та місцевого самоврядування.

Іван Чайківський під час розмови наголосив:

«Найголовніше – це розвиток. Важливо, щоб громади не витрачали кошти на проєкти, котрі дають результат лише сьогодні, а вкладали ресурси у проєкти розвитку, котрі «завтра» приноситимуть плоди».

Ігор Гірчак з Іваном Чайківським домовились про конструктивний діалог, який буде між Тернопільським РВ АМУ та народним депутатом. Також домовились спільно докладати максимум зусиль для розробки і реалізації проєктів, що сприятимуть подальшому інтенсивному розвитку Тернопільщини.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Асоціація міст України