Тарас Стець закликає жителів Смизької ОТГ берегти природу!

25.10.2019 21:42   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: RvNews

На Рівненщині у Смизькій ОТГ борються за екологію та чисте довкілля.

У квітні цього року Молодіжна рада Смизької громади писала про великий вчинок хлопця з особливими потребами Тараса, який назбирав у лісі понад 6 т скла.

Тоді ініціативна група молоді та місцеві лісники зібралися разом, щоб зібрати скло, вивезти з лісу та здати його у пункт прийому. Звичайно, цьому вчинку було приділено багато уваги від жителів різних куточків нашої держави, проте не з боку місцевої влади.

Тарас вирішив не зупинятися і продовжити свою роль "санітара місцевих лісів". За короткий проміжок часу йому вдалося знову назбирати чималу гору скла. Як повідомила його сестра, Ірина Клімова, рідні вирішили не чекати зими та не просити сторонньої допомоги - самі більше двох днів сортували пляшки за кольором, збирали все в мішки. Всього вдалося зібрати 94 мішки скла, які здали у пункт прийому склотари.

«Тепер перед нами постало нове завдання - ми хочемо придбати ящики для скла і пластику, щоб Тарас міг збирати сміття не в лісі, а недалеко від школи і таким чином вчити й інших школярів та односельців бережно ставитися до природи.

Якщо ви маєте можливість долучитися до збору коштів для придбання сміттєвих баків у с. Мартинівка або знаєте соціально відповідальних виробників, які могли б нам допомогти, будемо щиро вдячні!

Ми вже маємо стартовий капітал - 2000 грн, які ми отримали в результаті здачі 6т скла весною. Збираємо далі та зробимо село Мартинівка та його ліси чистішими разом!, - закликає голова молодіжної ради Смизької ОТГ Вікторія Костюк.

null
Фото: Смизька ОТГ




Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews