Дівчинка-«метелик»: як живе тернополянка із унікальним генетичним захворюванням

26.10.2019 20:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Т1 Новини

Люди-"метелики", хто вони? А ви знаєте, що в області їх є лише 12? Їхнє життя дещо відрізняється від інших. Будь-який неправильний дотик і на шкірі з'являється рана. Цю недугу називають бульозний епідермоліз і вона - невиліковна, повідомляє Т1 Новини.

Лія Мосімчук вже звикла, що її називають "метеликом". Усе через рідкісне генетичне захворювання – бульозний епідермоліз. Дівчинка нічим, здавалося б, не відрізняється від інших дітей. Так само любить бігати, гратися, читати книжки та дивитися мультики. Однак її хворобу "видають" рани на шкірі. Вони проявляються навіть від легкого дотику і дитині доводиться терпіти біль. Але Лія каже, до нього звикла.

Мама розповідає, що доньці чотири роки не могли поставити правильний діагноз. Тепер вона стоїть на обліку в київській лікарні "Охматдит". Пані Леся зауважує, що вже звикла до недуги доньки. Розповідає, що ранок Лії починається особливо.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Т1 Новини