Невірна: що робити, якщо ти зрадила коханому

27.10.2019 00:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: tochka.net

Зрада - це нечесно, боляче, підло, низько і дуже заманливо для всіх, хто будує тривалі стосунки. Справа не в тому, що люди в принципі не вміють зберігати вірність або не схильні до моногамії, а в тому, що навіть подумки нам подобається зраджувати.

Пережити зраду завжди непросто для обох - і тих, хто зраджує, і тих, кому зрадили. Ми ні в якому разі не схвалюємо такі вчинки і радимо приймати будь-яке рішення подумавши про те, як це позначиться на твоєму партнерові. Але якщо все-таки ти вже зрадила і не знаєш, що з цим робити - пора шукати вихід із ситуації. І так, у тебе є кілька варіантів.

Зрозумій, наскільки далеко ти зайшла

Якщо ти одна з тих, для кого зрада це безневинний флірт або згода на похід в кіно з колегою - тоді все ок. Обговори ситуацію зі своїм партнером і постарайтеся прийти до якоїсь згоди щодо того, що можна вважати зрадою, а що не можна. Істерити або ставити хрест на відносинах через невинне листування, як мінімум, дивно.

Але якщо у тебе починають з'являтися почуття до людини - все трохи серйозніше. Одного разу тобі доведеться прийняти рішення на користь кого-небудь одного.

Так чи інакше, даємо варіанти.

1. Мовчати і робити вигляд, що все ок

Солодка брехня дійсно найчастіше найправильніший варіант. Тебе буде душити важкий тягар і довіра підірветься, якщо правда раптом полізе назовні, але до тих пір все буде в повному порядку. Життя ніколи не було тим рівнянням, яке можна вирішити за допомогою універсальної формули, але деякі речі вже перетворилися на класику. Одноразову інтрижку, про яку ти дуже шкодуєш, можна приховувати аж до золотого весілля і ні про що не хвилюватися. Крім величезного вантажу у вигляді жалю і докорів сумління.

Які ризики виникають: партнер може дізнатися про зраду від кого-небудь іншого і історія закінчиться дуже неприємно. Для обох.

2. Рубати з плеча

Розповісти про все коханому і чекати його вердикту - теж не панацея, але варіант більш хороший, ніж попередній. Якщо у вас дорослі, серйозні стосунки або ви перебуваєте в шлюбі, то цілком ймовірно, що тебе пробачать і спробують зберегти стосунки. Є і класна перевага - зберігати секрети і натирати в роті мозоль від невисловлених слів не доведеться. До того ж, всі хороші стосунки - це в першу чергу про довіру і було б класно, якби ти пам'ятала про це, коли наважуєшся розповідати про зраду чи ні.

Які ризики виникають: пам'ятаєш, ми писали, що тебе можуть пробачити? Так ось. Можуть і не пробачити.

3. Піти, не розповідаючи

Закінчити стосунки, не пояснивши причини або подати на розлучення, залишивши людину з безліччю питань в голові - зовсім не по-дорослому у і не гуманно взагалі. Але якщо ти завжди уникала будь-яких тривалих пояснень і не великий фанат драми - просто піти це теж варіант.

Які ризики виникають: питання з'являться не тільки партнера, але і у найближчого оточення, а це ще більше дратує і зобов'язує.

4. Шукати вибачення і розуміння

Звертатися до здорового глузду коханого і пояснити йому, що всі люди не особливо відрізняються від тварин і в 80% випадків керуються нічим іншим, крім інстинктів - непогана стратегія. Тільки для початку переконайся, що ти можеш знахабніти настільки, щоб вимагати вибачення.

Які ризики виникають: якщо тебе пробачать, то і тобі доведеться зрозуміти і пробачити, якщо уоханий почне зраджувати тобі. Се ля ві.

5. Йти до сімейного психолога

Фахівець може допомогти тобі знайти правильний спосіб налагодити стосунки і пом'якшить ефект за допомогою консультації. Ігнорувати те, наскільки корисними бувають сімейні психологи - нерозумно.

Які ризики виникають: навіть найкращий фахівець не стане подорожником для патологічно поганих стосунків. Деякі пари просто не треба рятувати, інакше люди, які будують стосунки, будуть робити один одного все більш нещасними.

Звичайно краще взагалі не зраджувати. Навіть якщо сильно хочеться. Нехай потяг до кого-небудь іншого підштовхує тебе до того, що потрібно старанніше працювати над тим, що ти маєш.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: tochka.net