Рівнянин запрошує у власну будівельну компанію учасників АТО

27.10.2019 10:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: rivnepost.rv.ua

Наразі у будівельній компанії Сергія Кальмука є 12 учасників бойових дій.

Рівнянин Сергій Кальмук запрошує на роботу у власну будівельну компанію учасників бойових дій, які повернулись з війни і не можуть знайти роботу в області.

«У 2004 році я заснував будівельну фірму «Євробудкомфорт» і до 2014 року ми успішно працювали, - розповів Сергій Кальмук. - З початком російської агресії я поїхав на фронт, там часто спілкувався з хлопцями і ми всі думали, що як приїдемо додому, то повернемося на свої роботи на будемо далі працювати. Сталося не так, як хотіли. Тож нині я хочу працевлаштувати учасників бойових дій, які повернулися з фронту і не мають постійної роботи, у свою компанію. Запрошую і будівельників, і прорабів, і менеджерів. Для тих, хто повернувся з війни, ніяка реабілітація не допоможе, коли людина постійно буде думати про те, як забезпечити свою сім’ю».

Наразі у будівельній компанії Сергія Кальмука є 12 учасників бойових дій, які вже готові приступати до роботи. Сергій Кальмук хоче, аби у кожному районі, де щось будується, були місцеві працівники, і вони отримували гідно оплату за свою працю.

null

Керівниця ГО «Психологічна служба Євромайдану» Ольга Яковлєва розповіла:

«Ми створили будівельну бригаду з учасників АТО і під керівництвом учасника бойових дій і це вихід для багатьох. Таких досвід можна буде передавати в інші області України. Як психолог я займаюся соціальною адаптацією людей і розумію, що для того, аби людина почувалася щасливою їй треба їсти, пити та відчувати себе часткою чогось. Учасники бойових дій, що працюватимуть у нас, відчуватимуть себе частиною будівельної команди. Крім того, я спілкувалася з роботодавцями у різних районах Рівненської області і зрозуміла, що вони не знають як працювати з учасниками бойових дій. І тому часто бояться брати їх на роботу».

До слова, директор навчально-наукового центру НУВГП Юрій Дем’янчук розповів, що минулого року від учасників бойових дій надійшло 566 заяв для вступу на навчання. З них 325 – зарахували, понад 300 – пройшли на бюджетне навчання. Учасники бойових дій обирали різні напрямки навчання, проте переважно вони пов’язані із будівництвом.

За матеріалами https://rivnepost.rv.ua 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: rivnepost.rv.ua