Ще один випадок дифтерії підтверджено на Тернопільщині

27.10.2019 16:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Українська правда

В Тернопільській області у 47-річного чоловіка підтверджено випадок дифтерії.

Хворий проживає на межі Тернопільської та Хмельницької областей, по допомогу звернувся до лікаря на Тернопільщині, з яким уклав декларацію. За даними МОЗ, чоловік контактував з трьома особами, в т.ч. з однією дитиною. За місцем проживання пацієнта 21 жовтня проведено дезінфекцію.

Відповідно до повідомлення, чоловік щепився від дифтерії у 2017 році, втім даних щодо наявності попередніх обов'язкових 8-ми щеплень за віком немає.

"Щеплення від дифтерії формує антитоксичний імунітет, що захищає від важкого перебігу хвороби. Вакцинація 2017 року сформувала достатній рівень антитоксичного імунітету, що не дав розвинутися важким ускладненням", - зазначили у відомстві. 

У Центрі громадського здоров'я та МОЗ України зауважили, що щеплення від дифтерії рекомендовано Календарем профілактичних щеплень дітям та дорослим кожні 10 років після 16-річного віку.

Вакцинуватися можна у свого сімейного лікаря.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Українська правда