Спіймали 10 метрів щуки та випустили у водойму - спортивні рибалки закрили сезон

29.10.2019 14:13   Опубліковано : Олена Мудра
Джерело: TeNews

На Івачівському водосховищі рибалки закрили сезон. Провели змагання за "Кубок закриття сезону" зі спортивної ловлі спінінгом хижої риби з човна. Шістнадцять команд полювали за хижаком - щукою. Ловили, підманювали воблером, спеціальною приманкою, подібною на справжню рибку. Кажуть, що щука ловилась неохоче. Кожна команда приносила дві, три щучки, найбільша кількість п'ять рибин - довжина у середньому 40 см. Міряли рибу вже під фінал змагань. На воді були з пів дев'ята ранку до половини другої дня. Умови змагань спортивної риболовлі - рибу менше 33 см не приносити, а відразу відпускати у воду, після заміру також рибу несуть до водойми. Команда "2К" Андрій та Сергій протягом п'яти годин вполювали три щуки - 41 см, 39 та 38 см. Доки один рибалка міряв улов, другий вже спішив віднести щуку до води.

Найбільша впіймана щука мала довжину 97 см. Перед випуском у воду її зважили - вага 5 кг 900 г. Довжину усіх виловлених риб додали на завершенні змагань - усього разом виловили десять метрів щуки! 

Глибина водойми у середньому півтора метри. Хижак тут необхідний мешканець - від нього залежить здоров'я усіх риб, які мешкають в Івачівському ставі. 

Роман Стрілецький, керівник Тернопільської обласної федерації риболовного спорту: "Змагання провела спілка Українських мисливців-рибалок та Тернопільська обласна федерація риболовного спорту. Ще паралельно відбувалось змагання, але ловлі з берега фідером (з прикормом риби), яке проходило на каналі у Кутківцях. Так ми завершуємо літній сезон. Приємно, що спортивна риболовля залучає все більше людей. Спіймав - відпусти її основний принцип. Але ми не тільки ловимо рибу. Цього літа нам вдалось декілька раз збирати кошти на зариблення нашого Тернопільського ставу. Також ми прийняли участь у Громадському бюджеті - наш проект №88 малий - тема та сама зариблення ставу."

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото та відео: Олена Мудра


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews