Тернопіль на відео 1944 року

30.10.2019 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

В мережі Інтернет вдалось знайти відео на якому можна побачити місто Тернопіль 1944 року. Автором хроніки часів Другої світової війни про Тернопіль є британський «Пате-журнал» (фр. Pathé-journal), який регулярно знімав короткі фільми в першій половині ХХ ст. Проте лише зараз в епоху оцифрування плівок ці відео вдалось розшукати та представити нашим читачам.

Ймовірно на відео ми бачимо звільнення міста Тернополя 1944 року від нацистської окупації. З історії відомо, що в період нацистської окупації (1 серпня 1941 — квітень 1944) місто підпорядковувалося дистрикту «Галичина». Місто стало окружним центром Генерального губернаторства. Посадником міста у 1941-1944 роках був доктор Осип Гринкевич.

В роки війни, як бачимо на відео місто та його будівлі зазнали значних руйнувань, деякі були втрачені назавжди для нащадків. Під час Другої Світової війни Тернопільський став також був повністю знищений.

Тетяна Яцечко-Блаженко


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews