Кліщі усе ще атакують жителів Тернопільщини. 10 випадків за день

31.10.2019 11:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Кліщі на Тернопільщині усе ще активні, майже щодня лікарі виявляють присмоктування кліщів у жителів області. Так, 28 жовтня, до медиків звернулося 10 осіб, у яких були укуси кліщів. Про це повідомляють фахівці Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Щоб уникнути укусів кліщів лікаря ідучи на природу, потрібно одягати світлий одяг - на ньому краще видно кліщів. Треба носити шкарпетки та обирати закрите вбрання. Варто також використовувати спеціальні аерозолі, які відлякують кліщів. Після повернення з лісу треба оглянути такі частини тіла: під пахвами, у вухах та біля вух, на шиї, в середині пупка, на вигинах колін і ліктів, у волоссі і біля нього, внутрішню сторону ніг, навколо талії. Рекомендують прийняти душ після того, як були на відкритому повітрі - душ протягом найближчих двох годин знижує ризик укусу, адже кліщ присмоктується до тіла приблизно впродовж 2 годин. І потрібно оглянути на наявність кліщів домашніх тварин, яких господарі часто беруть з собою до лісу на прогулянку.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews