Новопризначеному голові Тернопільської ОДА буде нелегко

02.11.2019 22:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: TeNews

Нового голову Тернопільської ОДА чекає багато викликів. Прийняти бюджет області із депутатами колишньої провладної каденції. Розрахуватись із заборгованістю по заробітній платі, пролобіювати капітальні вкладення в область до затвердження державного бюджету та завершити реформу децентралізації. Про це йшлося у програмі "Тема дня" на телеканалі UA: Тернопіль 1 листопада.

Журналісти запросили на ефір Ігоря Сопеля, втім у прес-службі ОДА повідомили, що він зголоситься прийти на ефір не швидше наступного тижня.

Гість програми директор центру соціологічних досліджень "Поліс", Ігор Процик зазначив, що  новому керівнику потрібно буде багато часу на формування команди, адже наразі в облдержадміністрації із представників "Зе-команди" лише він один. Заступників голови затверджуватиме Кабмін, і на це знову ж таки доведеться чекати. Відсутність досвіду роботи у державному секторі також може вплинути на старт роботи Ігоря Сопеля.

Про виклики, які чекатимуть на нового голову розповів голова Тернопільської облдержадміністрації 2015-2019рр. Степан Барна.
"Наприкінці кожного року в області виникає заборгованість по заробітній платі перед освітянами та медиками. Потенційно ця заборгованість вже становить майже 150 млн.грн. Дуже важливо, щоб голова ОДА максимально використав свій вплив на Кабмін, щоб розрахуватись з людьми.

Також важливо, щоб зараз при формуванні державного бюджету для нашої області заклали кошти на ремонт доріг. Минулого року ми отримали 3 млрд. грн капітальний вкладення з держбюджету. Добре було б, щоб ця динаміка збереглась.

Ну і звісно реформа децентралізації. Вона має бути завершена чи в травні чи в жовтні.  Зараз ми маємо 52 громади, що об'єднують 60% населення області."

Детальніше дивіться у відео


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews