Новий інклюзивно-ресурсний центр відкрили на Рівненщині

03.11.2019 16:12   Опубліковано : Наталія Рівненська
Джерело: ritm.tv/

На Рівненщині продовжують створювати умови для розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Новий інклюзивно-ресурсний центр відкрили першого листопада на базі Старосільського НВК.

Пресслужба управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації пвідомляє, що тут обладнано кімнату для проведення групових психолого-педагогічних занять, а також місце, де діти зможуть займатись лікувальною фізкультурою.

«Не залежно від відстані населених пунктів до великих міст, мережа інклюзивно-ресурсних центрів має бути сформована всюди. Створення таких центрів – це шлях гуманності. Це вже 23 інклюзивно-ресурсний центр в області», – зазначив начальник управління освіти і науки РОДА Григорій Таргонський.

Кімнати оснащені найкращим інтерактивним та сенсорним обладнанням, різноманітним ігровим матеріалом та спортивним інвентарем.

Інклюзивно-ресурсний центр є установою, що утворюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, в тому числі у закладах професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладах освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводу.

За матеріалами https://ritm.tv/ 


Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ritm.tv/