Село Висічка на ретро фото

05.11.2019 17:13   Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко
Джерело: TeNews

У сьогоднішній фотопідбірці хочемо показати кадри, які були зроблені на території села Висічка Борщівського району Тернопільської області. Відомо, ще тут колись було містечко.

На фото можна побачити залишки замку та палацу, які колись існували в селі Висічка. Є також згадки про раніше давньоруське городище.

Замок у Висічці з’явився у XVII ст., хоча точна дата не встановлено і можливо це сталось багато раніше. До нашого часу не дійшли описи, креслення чи зображення твердині. В 1672 р. замок захопили турки, а в 1675 р. тут із залогою перебував польський король Ян Собєський. В замку від початку було чотири вежі, оточені валом. По середині був будинок, в якому проживали.

З кінця XVIII ст. Висічка належала родині Шимановських. У 1800 році її власником став Тадеуш Чарковський. Його син Цирілу звів тут у 1831 році оборонний мур із брамою. Саме він почав перебудову замку на палац. У 1900 році пожежа знищила палац.  Проте на місці старого виник новий, але менший за розміром. Другий палац датують 1910 роком, саме його бачимо на представлених фото. На жаль, в радянські часи замок був розібраний.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: https://polona.pl


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews