Донька тернопільського священника стала послом Канади в Україні

06.11.2019 11:13   Опубліковано : Анастасія Флейтута
Джерело: TeNews

У Канаді призначили нового посла в Україні, якою стала донька відомого тернопільського священника УГКЦ, фаховий дипломат Лариса Ґаладза. Про це повідомляє релігійно-інформаційна служба України.

Досі Лариса Ґаладза обіймала посаду генерального директора Департаменту стабілізаційних та миротворчих операцій МЗС Канади, куди прийшла з Міністерства імміграції, громадянства та біженців Канади. Свою кар'єру пані Ґаладза розпочала у Міністерстві оборони Канади, після чого змінила низку посад у державній сфері. Протягом останніх років вона неодноразово бувала в Україні.

Сам же батько Лариси є відомий греко-католицький священник у Канаді, проте сам же Романа Ґаладза родом з Тернопілля. Народився священника у с. Білокриниця поблизу містечка Підгайці. У 1944 році родина, де було троє дітей, вирушили на захід. Кілька років поневірянь по таборах для переміщених осіб у Німеччині – і врешті кораблем сім’я Ґаладзів дісталась таки до США (Техас). У Брамптоні створили самостійна парафія Святого Іллі, де отець Роман Ґаладза став її пастором. Самого початку отець проводив богослужіння українською та англійською мовами, щоб прихилити та молодь, яка переважно краще володіла англійською. І велика заслуга о. Романа в збереженні української мови церкви, він переконаний: молишся рідною мовою – молишся серцем.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews