62 людей за два дні захворіло на вітряну віспу на Тернопільщині

08.11.2019 10:13   Опубліковано : Катерина Богуславська
Джерело: TeNews

Вітряна віспа швидко поширюється на Тернопільщині та набирає усе більше масштабів. Цю недугу виявили 4 листопада виявили у 30-ти жителів області, а 5 листопада – 33 випадки. Про це повідомляють працівники Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України.  Медики кажуть, якщо вдяти до уваги кінець жовтня та перші дні листопада – то рівень захворюваності був значно нижчим, так  29 жовтня у області зафіксували 19 випадків цього захворювання, 30 жовтня – 4 випадки, 31 жовтня – 9 випадків.

Лікарі закликають жителів Тернопільщини вакцинуватися, оскільки вважають щеплення проти вітряної віспи - найефективнішим способом захисту організм. За словами фахівців лабораторного центру, згідно з дослідженнями, зі 100 вакцинованих проти вітряної віспи дітей, приблизно 90%-95% не підхоплять цей вірус. Решта 5% якщо захворіють, то у легкій формі. Вакцина може діяти досить тривалий термін – від 10 до 20 років.

Вітряна віспа, або як у народі кажуть, вітрянка – це вірусне захворювання, різновид герпесу. Здебільшого його підхоплюють діти. Цей вірус-збудник передається повітряно-крапельним шляхом. Характеризується помірною загальною інтоксикацією. Основними симптомами вітряної віспи є підвищення температури, у більшості випадків не значне, слабкість та озноб, втрата апетиту, на певних ділянках тіла можуть виступити ненадовго червонуваті плями, першіння в горлі.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews