У Тернополі тепер є мобільна група, що протидіятиме домашньому насильству

08.11.2019 18:13   Опубліковано : Анастасія Квітковська
Джерело: TeNews

Майже півтора місяці мобільна група працювала у тестовому режимі. За цей час відбулось 253 виїзди на повідомлення про факти домашнього насильства, складено 127 адміністративних протоколів та винесено 92 термінових заборонних приписи.

Щоб оперативно реагувати на такі факти у Тернополі запрацювала  мобільна група поліції. 8 працівників обрали з числа патрульних, дільничних офіцерів та співробітників ювенальної превенції. Ці поліцейські виїжджатимуть на виклики про насильство в сім’ях.

Мобільна група отримала новий автомобіль, оснащений відповідно до сучасних вимог, та службову техніку: ноутбук, планшет, бодікамери, док-станцію, відеореєстратор, відеокамеру, термопринтер.

Щодня поліцейські отримують 5-7 викликів від тих, хто потерпає від сімейних тиранів. А від початку року зареєстрували 4,5 тисячі повідомлень про вчинення правопорушень, пов’язаних  з домашнім насильством.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: TeNews