Протоієрея з Тернопільщини звільнили та заборонили служити

10.11.2019 09:13   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Місто

На клірика Тернопільської єпархії УАПЦ протоієрея Івана Бойко наклали заборонену в служінні без права надання благословення, звершення богослужіння і церковних таїнств та носіння священичого хреста.

Таку заборону клірик отримав на основі указу керуючого Тернопільською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви архієпископа Тихона.

Від 6 грудня 2018 року до сьогодні протоієрей Іван Бойко не звертався ані до архієпископа Тихона, ані до єпархіального управління Тернопільсько-Бучацької єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) з проханням про покаяння або оскарження Указу про заборону. Прикро, та протоієрей Іван Бойко не тільки не покаявся, але й продовжує звершувати богослужіння і таїнства, всупереч особисто отриманому і власноруч підписаному Указу від 18 вересня 2018 року за № 47/09-18 про його звільнення з посади настоятеля парафії села Винятинці.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто