Володимирецька лікарня готується до квітневої реформи

12.11.2019 07:13   Опубліковано : Вікторія Синиця
Джерело: RvNews

Вже з квітня 2020 року вторинна ланка медицини фінансуватимуться за новою моделлю.

Володимирецька районна лікарня реорганізувалась у комунальне некомерційне підприємство, тож готова до співпраці з Національною службою здоров’я України.

Нагадаємо, вже з квітня 2020 року вторинна ланка медицини фінансуватимуться за новою моделлю. Єдиною можливістю отримати кошти від держави буде договір з НСЗУ, і всі кроки будуть здійснюватися через застосування електронних інструментів.

Як розповів директор КНП «Володимирецька ЦРЛ» Іван Караїмчук під час колегії обласного управління охорони здоров’я, у районній лікарні сьогодні впроваджуються сучасні інформаційні системи, організоване віддалене навчання персоналу, завершено атестацію лікарів. У ЦРЛ провели масштабний ремонт, суттєво оновили медичне обладнання, а нещодавно встановили сучасний котел із електронікою. Серед проблем називають недостатній ліжковий фонд в умовах сезонних захворювань.

Непогані результати має район і за підсумками реформи «первинки». За словами директора КНП «Володимирецький РЦ ПМСД» Олександра Волочнюка, галузь отримала близько 70 млн. гривень інвестицій. За ці кошти вдалося відремонтувати, реконструювати та побудувати з нуля сільські медичні заклади, закупити обладнання, перекваліфікувати лікарський та сестринський персонал. Завдяки проекту Світового банку завершили капітальний ремонт амбулаторій у Заболотті, Жовкинях та Великих Цепцевичах, будують ще шість. Загалом район матиме 19 амбулаторій та 38 ФАПів.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук відзначив, що медична галузь Рівненщини сьогодні за усіма показникам реформи в трійці лідерів, тому впевнено виходить на відкритий ринок.

 
За матеріалами прес-служби РОДА

Читайте більше на RvNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews