У Колодіївці спорудили один із найкрасивіших іконостасів Тернопільщини

8 листопада архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) візитував парафію св. великомученика Димитрія с. Колодіївка (Підволочиський деканат) у день її храмового празника. Владика очолив Божественну Літургію у співслужінні священиків Підволочиського деканату та духовних провідників Святопреображенського монастиря отців-студитів, які опікуються парафіяльним храмом.

Архиєрей здійснив Чин освячення нового іконостасу, спорудження якого тривало близько 5 років. За словами владики Василія, «ми сьогодні освятили один із найкрасивіших творів сакрального мистецтва Тернопільщини».

Іконостас, який складається з декількох ярусів, є унікальної працею майстра-різьбяра з Червонограду Романа Яблонського та іконописців Володимира і Юрія Свідерських.

У духовному слові митрополит Василій говорив про подвиг мучеництва св. великомученика Димитрія та закликав кожного наслідувати його чесноти та любов до Ісуса Христа. Відтак, відбулося освячення води.

g1

g4

g2

g3


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Тернопільсько-Зборівська архиєпархія