Топ-7 туристичних місць Шумської громади

11.11.2019 18:43   Опубліковано : Андрій Смолій
Джерело: stezha.com

Що ти знаєш про Шумську громаду? Лише те, що це десь неподалік Кременця? Чи, можливо, ти проживаєш у Шумській громаді та думаєш, що тут нема нічого вартого уваги? 

Пора руйнувати стереотипи і відкривати для українців (і не тільки!) цю неймовірну місцевість! Отже, проєкт «STEZHA» пропонує ТОП-7 місць Шумської громади, які має відвідати кожен її житель і кожен приїжджий турист.

  1. СЕЛО ОБИЧ

Село Обич може похвастатися не лише найбільшою кількістю загадкових місць в межах Шумської громади, про які жителі села здатні розповісти десятки легенд, а ще й кількома урочищами: Запосічі, Залечисько, Камінисько. І саме тут фантастично красиві місця для відпочинку з дітьми та друзями, які дозволяють відволіктися від буденних справ та активно провести час.

null
  1. ПОЛЬСЬКИЙ МАЄТОК В СЕЛІ ХОДАКИ

Зі сторони Острога на шляху в центр Шумської громади, можна потрапити в маленьке село Ходаки. Тут є свій унікальний «Тунель кохання», дорога через який веде до польського маєтку. Колись у цьому приміщенні була школа. Зараз він поступово руйнується, але все ще манить своїм особливим колоритом на фоні сучасних будівель.

null
  1. «СУРАЗЬКА ДАЧА»

Недалеко від села Ходаки та поблизу села Сураж знаходиться лісовий заказник загальнодержавного значення «Суразька дача» і Суразький дендрологічний парк, в якому зростає «Суразький дуб» – ботанічна пам’ятка природи місцевого значення. Саме ця місцина – одне з улюблених місць для весільних фотосесій.

nullт
  1. МАЄТОК ГРАФА ЧЕСНОВСЬКОГО (СЕЛО БОЛОЖІВКА)

Наприкінці XIX – на початку XX століття село Боложівка належало графу Чесновському. Сам він у селі не жив, але до наших днів тут у перебудованому вигляді зберігся його маєток. При під’їзді на територію маєтку є англійський парк, посаджений на початку ХІХ століття. Біля колишньої домівки графа і досі росте велична стародавня липа, якій, як впевнені місцеві, більше трьохсот років.

null
  1. УНІКАЛЬНЕ ПРИРОДНЄ ДЖЕРЕЛО В СЕЛІ СОСНІВКА

Соснівка — зі сторони Кременця це крайнє невеличке село Шумської громади з характерними для цієї місцевості краєвидами, доглянутим ставком та симпатичними сільськими будиночками. Здавалося, нічого особливого! Але ж ні! Тут знаходиться унікальне природнє джерело, якому, за переказами, більше 100 років. Саме з нього багато поколінь жителів села беруть воду. До цього джерела приїжджають і з інших сіл, оскільки тутешнє вода славиться своїми смаковими якостями.

nullт
  1. СТАВОК В СЕЛІ НОВОСТАВ

Рухаючись із міста Кременець в сторону Шумська, потрапляємо в село Новостав, яке з першого погляду зачаровує своїм ставком. Саме в цьому місці варто зупинити авто та зробити кілька особливо красивих фотографій або просто послухати заспокійливий шум води.

null
  1. ЗАЛИШКИ ПОЛЬСЬКОГО ЦВИНТАРЯ В СЕЛІ ШУМБАР

Звернувши з центральної дороги «Кременець-Шумськ» в праву сторону та проїхавши Новостав, потрапляємо в Шумбар – красиве село, що колись було містечком за Магдебурзьким правом. У XIX столітті у селі збудований католицький костел, що став окрасою вулиці Красна гора. І саме ця місцина зараз може найбільше перехопити подих сучасників. Хоч безпосередньо від католицького костелу нічого не залишилося, біля нього знаходиться давній польський цвинтар. Зруйнований та забутий він заставляє зупинитися і задуматися про зовсім не буденні речі…

null

 


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: stezha.com