Священик з Тернопільщини покинув громаду і перебіг у московську церкву

12.11.2019 08:43   Опубліковано : Новини Тернопілля
Джерело: Голос

В березні “Звістка” розповідала історію священослужителя з селища Скала-Подільська о. Іллі Негіра, який несподівано для багатьох скалечан покинув свою паству і без будь-яких логічних пояснень переїхав у Харківську область.

Довгі роки, поки о. Ілля Негір був настоятелем храму Скали-Подільської, прихожани вважали його священиком Української православної церкви Київського патріархату, а деякі навіть після переїзду отця ніяк не могли змиритись з тим, що священик зник настільки таємничо, розказавши лишень, що хворіє і більше не може служити в Скалі-Подільській.

І от, на адресу редакції “Звістки” надійшли доволі лаконічні підтвердження того, що насправді о. Ілля Негір почувається досить таки непогано і перебрався в Харківську область для того, щоб служити у Харківській єпархії УПЦ (Московського патріархату).

Між іншим, за якихось три тижні до того, як о. Ілля Негір перебрався на Харківщину і почав прославляти в своїх молитвах Онуфрія та Кирила (Гундяєва), Харківська єпархія УПЦ засвідчила вірність Московському патріархату та митрополиту Онуфрію. В ці самі дні представники Української православної церкви Московського патріархату подали три позови до Верховного суду України з вимогою скасувати процес надання автокефалії Україні.

Схоже, що будучи в курсі усіх цих подій, адже брати та родичі Іллі Негіра є священиками Московського патріархату саме Харківської єпархії, він так і не зміг змиритись з наданням автокефалії Україні.


Читайте більше на TeNews.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос